Människor med en stark talang för kreativitet har hållit på med resin hantverk i många år. Resin erbjuder ett nästan obegränsat antal möjligheter och tillvägagångssätt.

De flesta konstnärer och entusiaster dras till denna stora konstform på grund av detta. När du har ordnat lämplig utrustning och arbetsyta har du allt du behöver för att experimentera och bekanta dig med världen av resinkonst och hantverk, inklusive smycken, möbler, inredning, formar och mycket mer. Läs mer om nya tekniker här.

epoxy-resin-porslin

Det här inlägget kommer att ge dig information om de olika typerna av resin tekniker som konstnärer vanligtvis använder i sina konstverk.

Komma igång med Resin

Se till att du har en ren plats som inte kommer att störas av barn eller djur innan du börjar arbeta. Följ alltid tillverkarens rekommenderade säkerhetsåtgärder.

Arbeta i ett välventilerat utrymme och använd handskar för att skydda huden när du arbetar med Resin. Vaxpapper bör täcka arbetsområdet så att det inte fäster på bordet.

Resin tekniker att använda

Här är några välkända tekniker som vanligtvis används för att tillverka saker med resin.

Rak beläggning

Den raka beläggningen är i princip när du häller eller målar din Resin över något annat för att ge ett tunt lager av skydd för föremålet under. Denna metod kan tillämpas på ett brett utbud av objekt, inklusive:

  • möbel
  • Metall
  • Tallrikar
  • Glas

Du behöver inte belägga hela föremålet, bara de områden som kräver det. Kom ihåg att du inte bör applicera harts direkt på matytor som tallrikar eller koppar om du inte använder livsmedelssäker utrustning. Viktigast av allt, kom alltid ihåg grundläggande säkerhet.

Gratis upphällning

En av konstnärens favorittekniker är denna. Visste du att du kan tillverka konstharts utan att använda en form? Nej!

Utan en form kommer du inte att kunna konstruera ett 3D-objekt med harts, men du kan hälla resin över andra material. Tänk på föremål som skärbrädor, skedar, brädor och duk (Resinmålning). Alternativen är obegränsade.

Det mest otroliga är att hällning av hartset skapar en målningsliknande effekt. Som ett resultat är det mer av en typ av skapelse i fri form, vilket är MYCKET roligare än att forma samma sak upprepade gånger.

Skiktning Resin

Att skikta resin är ett vilt och roligt tillvägagångssätt för att bygga upp ett resin mönster i lager, liknande hur en skiktad kaka är uppbyggd.

Den väsentliga skiktningstekniken innebär att man applicerar ett epoxyskikt på ett föremål eller föremål som måste beläggas. När det har torkat, applicera ett nytt lager ovanpå och upprepa tills du har nått önskad tjocklek.

Du kan måla ovanpå varje lager av harts för att skapa ett konstverk eller lägga till inneslutningar (torkade blommor, löv) till varje lager för att få det att se tredimensionellt ut med bara ett nytt lager av resin.

epoxy-resin-sittbank

Gjutning resin

Formning av harts är en grundläggande färdighet för att arbeta med konstepoxy. Med formar kan du skapa 3D-skapelser som kan användas av olika anledningar.

Resingjutning är en lek. Formning kan verka komplicerad, men allt det innebär är att hälla din epoxy i en form. Att veta hur mycket harts som ska blandas för att passa din form är det mest utmanande steget. Men här är en lösning för dig: fyll din form halvvägs med vatten och mät sedan hur mycket vatten som finns kvar.

Se till att din form är torr innan du häller hartset i den.

ATT TA MED SIG!

Att skapa konst med epoxiharts är ett trendämne nu för tiden, och det som är ännu trendigare är Vincent Handcraft och hur de kan förse dig med de föremål som behövs för att komma igång på din efterlängtade epoxy resin resa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *