Fönsterputsning är ofta en av de svåraste uppgifterna under en flytt. Det är svårt att få ett rent resultat utan ränder eller andra märken, vilket gör att många människor föredrar att anlita proffs för detta jobb i stället – både när de behöver flyttstäda eller när man ska storstäda.

Om du vill att fönstren ska vara skinande rena innan du lämnar över nycklarna till nästa ägare kan du använda dessa tekniker och verktyg. Det finns många produkter där ute som gör denna process enklare för alla bostadsägare.

med dessa tips kan du lyckas. Du kan använda dem när du flyttar eller bara vill ha nya sätt att rengöra dina fönster på bästa sätt!

För att läsa mer om liknande bloggar klicka här.

fönsterputs

Rengör fönster i 5 enkla steg

Skicket på dina grejer är avgörande för hur väl ett städjobb lyckas. Se till att du har all nödvändig utrustning och kontrollera den innan du börjar! det du kan göra är en checklista som garanterat kommer göra allt lättare.

Gummiskrapan är din bästa vän när det gäller att bli av med irriterande ränder på fönster. Se till att du har god kontakt med ytan och ha inga skåror eller hack i ytorna, för det gör bara saken värre!

För att hålla fönstren fläckfria behöver du ett par trasor – helst mikrofiberdukar som är gjorda speciellt för uppgiften. Se till att ta med dig några tidningar också!

Varför spendera mer pengar när du kan få samma resultat med bara vatten och vanligt rengöringsmedel?

Många människor tror att de måste köpa speciella fönsterrengöringsmedel för att deras fönster verkar smutsiga, men det är inte sant. Allt som behövs är lite rengöringsmedel i sprayflaska för naturlig effekt!

Med allt på plats för att göra ditt liv enklare rekommenderar vi att du börjar med att följa dessa steg:

1. spraya fönstret med rengöringsspray – se till att du täcker varje centimeter av fönstret

2. Gnugga försiktigt medlet med din mikrofiberduk på fönstret – helst i cirkulära rörelser.

3. Det första du bör göra är att dra skrapan från toppen till botten. Se till att när du torkar mellan varje sektion är den fri från smuts och vatten

4. Rengör ditt fönster genom att torka av den med en torr och ren trasa. En kökshandduk eller mikrofiberduk fungerar bäst för den här uppgiften

5. Till sist kan du gnida in en bit tidningspapper för extra lyster, resultatet av denna process blir en klar, slät yta utan ränder.

Det är inte så svårt om du vet vad du gör. För att inte få din glans att bli flammig försök att inte rengöra dina fönster när det är direkt solljus, regnar eller snöar ute.

Kom ihåg att polera alla sidor – även mellan dem!

-fönsterputs-

Bör jag rengöra mina fönster innan jag flyttar?

Ja det bör du, vid en komplett flyttstädning ska också fönstren rengöras.

Det är lätt att tro att du aldrig kommer att märka smuts och fingeravtryck på fönstren, Skillnaden mellan rena och smutsiga fönster är tydlig för alla att se.

Fönster skiljer sig i hur det blir smutsigt från tex golv. Fönster blir mer fingeravtryck, dammiga och smutsiga. Bor de barn i bostaden kan man näst intill garantera att fönstren blir nedsmetade med fingeravtryck och liknande.

Planerar du en framtida adressändring och ska sköta dina fönster på egen hand, så får du inte glömma putsa dem heller. Kontaktar du en firma så dubbelkolla så att det inkluderas putsning av fönstren också, de kommer se till att dina fönster skiner innan du flyttar och du slipper den huvudvärken.

För fler tips och råd kring fönsterputsning besök då fonsterman.

Om du vill läsa om ny teknik inom fönsterputsning så kan du kolla in jeapie.

Om du vill läsa om städning genom att använda robotar besök då nicetech.

Behöver ditt företag hjälp med fönsterputsning? Läs denna bloggen tryggmax om varför det är viktigt att hitta rätt städföretag.

Om du vill att ett företag hjälper dig rekommenderar vi att du besöker a-stad för att kunna jämföra priser och tjänster mellan olika fötretag.

Här rekommenderar vi att du kontaktar ishine.se för att få en experts utlåtande.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *