Städa ditt hus när du säljer det

Om du säljer en fastighet finns det vanligtvis en överenskommelse om att lämna bostaden i ett ganska rent skick.

Det är dock inte raketvetenskap, och den allmänna regeln är att du ska lämna ditt hem i ett tillstånd som du skulle tycka är acceptabelt, om rollerna var omvända.

Även om det inte kommer att hindra dig från att kräva en fullständig städning inför flytten, är det viktigt att hålla bostaden i ett allmänt rent och välskött skick från det ögonblick det finns på marknaden, eftersom det kommer att förbättra dina chanser att säkra en försäljning . Piffa upp trädgården, få fönstren professionellt putsade, ångtvätt mattor och golv och lägg ny färg i hela huset.

Ren och fräsch ugn är också en hederssak att ha gjort till de som ska flytta in – Dessa rengörings- och underhållstips är små, enkla sätt att tillföra värde till ditt hem. Kom ihåg också att se över din avfallshantering. Ett rent och nymålat hus är alltid mer attraktivt för blivande köpare.

Läs mer på vår blogg om liknande inlägg för att lära dig mer här eller hitta en annan blogg som pratar om hushåll här.

Vad händer om säljaren inte har städat huset?

Om du flyttar in i ditt nya hus och upptäcker att säljaren inte har städat det i förväg, finns det tyvärr inte mycket du kan göra. Det finns en chans att du kanske inte tycker att det nya huset är så rent som du vill att det ska vara, så det är en bra idé att ta med dig några produkter för att fräscha upp varje rum innan ditt flyttföretag lastar av dina föremål.

Om huset är i fruktansvärt skick kan du kontakta din fastighetsmäklare och berätta om situationen. Bifoga noggranna fotografier som bevis, så att de är medvetna om problemet och är mer benägna att skicka in professionella städare.

Anlita professionella städare

Om du har ont om tid kan du alltid anlita professionella städare som kommer in och ser till att din fastighet lämnas fläckfri. Det kommer att kosta lite, men det är bättre än att potentiellt förlora din insättning eller potentiell köpare på grund av ett rörigt hus. Ordna städarna att komma in på dagen ett par dagar före flyttdatumet när ditt hem är helt röjt och redo för en ordentlig städning – du vill ha platsen så tom som möjligt, men det är aldrig en bra idé att lämna det till flyttdag, ifall något på städarens sida skulle ramla igenom.

Kolla in bloggen Acci för at jämföra olika bloggar med varandra.

städa-anlita-städare

Spara pengar på ditt husflytt

Med lite planering och förberedelser kommer det inte att vara för mycket ansträngning att städa huset du flyttar från. Med rätt förnödenheter och vår guide till hjälp, kommer huset att lämnas fläckfritt. Men ibland kan det var ännu skönare att bara anlita någon som städar åt dig, vi rekommenderar att du kontaktar Sverigeco.se

I mysigahem kan du läsa om erfarenhet med städfirmor men också Flyttstädstockholm.nu för flyttstädning i Stockholm!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *