Från smart air condition, smarta kaffebryggare till smarta dörrar och lås. Smarta Hem utvecklas ständigt och förändrar vår moderna livsstil och vanor. Det smarta hemmet är nu ett faktum och du måste bestämma dig för om du behöver ett smart hem fullt av hemautomation eller om du nöjer dig med ditt traditionella hem.

Smart hem eller traditionellt hem? Det är frågan! I artikeln ger vi dig de viktigaste skillnaderna mellan de två typerna av hem, så att du får bestämma det bästa valet för dig.

Läs mer om bloggen lorei.

De viktigaste skillnaderna

Naturlig Belysning vs Smart Belysning

Belysning är en av de viktigaste sakerna i ett hem och det påverkar vårt humör avsevärt. I ett traditionellt hem är sanningen att du inte har många alternativ för belysningen. Utöver glöd- och LED-lampor.

I det smarta hemmet är alternativen att experimentera med din belysning otaliga. Genom att installera till exempel Philips Hue smarta lampor kan du välja vilken som helst av de 16 miljoner nyanser du vill ha och anpassa dem efter ditt humör. Samtidigt kan du justera belysningen i hela ditt hem från din mobiltelefon, för större energi- och pengarbesparingar, samt kunna synkronisera belysningen med din musik och favoritfilmer. Perfekt, eller hur?

Lås vs Smart Lås

Om belysningen i ditt hem är viktig är säkerheten ännu viktigare. Känner du dig 100 % säker med ditt traditionella lås? Finns det inte tillfällen då du funderar på om någon bryter sig in i ditt personliga utrymme?

Med smarta lås kan du låsa upp dörren utan att använda en vanlig nyckel, utan med din mobiltelefon eller kod. Dessutom låter smarta lås dig ständigt övervaka vem som kommer och går från ditt hem genom att få en avisering till din mobiltelefon. Smarta lås är mycket enkla att installera och tar din hemsäkerhet ett steg längre!

Traditionell Städning vs Smart Städning

Det råder ingen tvekan om att traditionell städning med sopborste och mopp eller med dammsugare inte är ett rent nöje. Men vad sägs om att testa smart rengöring med robotdammsugare? Tekniken utvecklas och erbjuder moderna hem ett alternativt sätt att städa, vilket ger mer tid till annat!

Smarta dammsugare, aktiveras var du än är, vart du än är och erbjuder dig snabb och effektiv rengöring, utan att du behöver göra något. De glider in under möbler och samlar in hår, damm, smulor och allt annat som gör ditt liv surt! Förutom automatisk navigering läggs tyst drift och möjlighet till röstkommando till sina fördelar. Behövs något annat?

Man kan läsa gymmarknaden som skriver om hur du kan använda smart musik.

Är du redo?

Börjar du bättre förstå fördelarna med smarta hem som du kommer att få om du investerar i ett smart hem? Vad du än bestämmer dig för, tänk först på dina behov och din budget och fortsätt med det bästa valet för dig! Glöm förstås inte att du kan kombinera båda, genom att installera några smarta enheter i ditt traditionella hem.

Hos Smartahögtalare kan du hitta ett brett utbud av smarta enheter för att uppgradera ditt traditionella hem, plus professionella råd och vägledning för att hjälpa dig välja det som är bäst för dig.

Är du intresserad av företagande, service- och tjänster och vill läsa mer om det? Se hit!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *