Vad är då ”skin rejuvenation”?

Oavsett om din hud har förändrats när du har blivit äldre eller på grund av ett hälsotillstånd, finns det ett antal hudbehandlingar som kan hjälpa till att föryngra din hud.

Läs vidare för att lära dig mer om dina alternativ och hur tekniken fungerar, eller läs mer om annan ny teknik här.

Definitionen av skin rejuvenation

Hudföryngring inkluderar olika behandlingar som syftar till att återställa din hud från eventuella skador. Hudskador kan vara ett resultat av solexponering, ett underliggande hälsotillstånd eller ett normalt tecken på åldrande.

Vissa behandlingsalternativ är mildare än en övergripande ansiktslyftning och kan även användas för att behandla specifika områden. Några av procedurerna för hudföryngring inkluderar:

 • Kemisk peeling
 • Laserbehandling av huden
 • Mikrodermabrasion och dermabrasion
 • Microneedling
 • Hudfyllmedel
 • Botox
skin-rejuvenation-risk

Risker

Det finns vissa risker som kan komma med hudföryngring. 

Dessa inkluderar:

 • Infektion
 • Allergiska reaktioner
 • Ärrbildning
 • Hudens struktur förändras
 • Brännskador
 • Ljusa eller mörka fläckar

I allmänhet är det viktigt att kontrollera med sin vårdgivare innan man får en behandling för att säkerställa att den är lämplig. Det är viktigast för individer som har ett svagt immunförsvar, är benägna att få ärr, är kända för att ha munsår, är gravida eller ammar att rådgöra med sin vårdgivare innan de väljer att få en hudföryngringsbehandling.

Vilken typ av vårdgivare ska du kontakta?

Man kan kontakta en hudläkare för att ta reda på om man har rätt förutsättningar för hudföryngring. De kan hjälpa dig att utbilda dig och ge de bästa råden baserat på din medicinska historia.

skin-rejuvenation-behandlingar

Olika typer av skin rejuvenation behandlingar

1. Laser hudåtergivning

Laserhudåtergivning – även känd som lasabrasion, laserpeeling och laserförångning – är känt för att minska ärr, fläckar och ansiktsrynkor.

Sammantaget kan denna behandling förbättra hyn, åldrad eller solskadad hud, akneärr, vårtor, fina linjer och rynkor runt pannan, munnen eller under ögonen.

Det finns två typer av lasrar som används med denna metod:

Ablativ laser: Detta är en procedur som ger ett intensivt ljus till huden. Det är som en våglängd. När en individ får denna behandling tas de yttre lagren av solskadad eller åldrad hud bort. Lasern fortsätter att stimulera den underliggande huden samtidigt som den bildar kollagen. Detta förbättrar rynkor. När huden läker efter ingreppet blir den nya huden som växer fastare och slätare.

Icke-ablativa lasrar: Detta är en procedur som förbättrar uppkomsten av ärr, solskadad hud, rynkor och åldersfläckar utan att skada hudens yta.

2. Kemisk peeling

En kemisk peeling är en behandling som återuppbygger huden genom att applicera en lösning som hjälper hudens yttre lager att skalas bort. När behandlingen är klar kommer huden att få en jämnare hy.

Kemiska peelingar är kända för att strama upp, tona och ljusa upp hyn. De minskar eller tar också bort missfärgning, åldersfläckar eller fläckar.

Typer av kemisk peeling inkluderar:

Lätt kemisk peeling: Detta är en behandling som använder en mild lösning som alfahydroxisyra, glykolsyra eller fruktenzymer. Denna behandling penetrerar endast de yttre lagren av huden.

Djup kemisk peeling: Djup kemisk peeling når de djupare skikten av huden. Vissa av behandlingarna är rörliga och kan kräva bedövning.

Mikrodermabrasion och Dermabrasion

Mikrodermabrasion och dermabrasion använder samma teknik men med varierande intensitet:

Mikrodermabrasion: Denna procedur kan användas på nacke, händer, ansikte eller kropp. Behandlingen består av ett område som exfolieras med en dimma av slipande partiklar. Den exfolierade huden dammsugs sedan bort. Denna behandling är säker för alla hudtyper och har minimala biverkningar. Mikrodermabrasion kan minimera rynkor och fina linjer. Den minskar också åldersfläckar och milda akneärr samtidigt som den ljusnar upp och förbättrar hudtonen. Denna behandling kan utföras i ett sammanträde eller över en serie möten för att få bästa resultat.

Dermabrasion: Denna behandling tar bort de grova hudlagren och uppmuntrar tillväxt av nya celler. När en individ får dermabrasion används ett instrument för att ta bort huden från det behandlade området. Denna procedur når djupt in i hudens yta. Det rekommenderas inte för alla hudtyper på grund av att det kan påverka hudens pigmentering. Vissa patienter kan behöva lokalbedövning eller lokalbedövning under ingreppet. Denna behandling kan minimera fina linjer och rynkor, jämna ut och balansera hudens hy och ta bort ärr och andra fläckar.

Microneedling

Microneedling är en behandling som är känd för att stimulera elastin- och kollagenproduktionen.

När en person gör denna procedur appliceras vissa ämnen på huden. Dessa kan inkludera hyaluronsyra eller askorbinsyra. Denna appliceras före eller efter behandlingen så att det går djupt in i huden. Då kommer proffsen att använda ett instrument som har små, vassa, tunna nålar på huden. Denna procedur är känd för att vara smärtfri och har minimala risker.

IPL (Intensivt Pulserande Ljus)

Intensivt pulserat ljus (IPL) hjälper till att föryngra hyn och behandlar pigmenteringsproblem. IPL använder ett brett spektrum av ljusvåglängder som kortvarigt pulserar huden. Ljuset absorberar sedan överflödigt pigment i huden för att återställa en jämn hy.

Det stimulerar också kollagenproduktionen för att förbättra den övergripande hudtonen. Ingen hud tas bort under denna behandling.

Dermal Fillers

Dermal fillers är kända för att hjälpa till att återställa volym och fyllighet i ansiktet. De kan också hjälpa till att bli av med linjer i ansiktet.

Denna behandling kan hjälpa till att fördröja tecken på åldrande utan behov av kosmetisk kirurgi som ansiktslyftning, ögonbrynslyftning eller ögonlyft.

Några av resultaten av denna behandling inkluderar:

 • Uppmjukning av rynkor
 • Borttagning eller minskning av skuggan av de nedre locken

Botox

Botox är en behandling som är känd för att försvaga vissa muskler genom att blockera nerverna. Inom hudvård kan den ge utjämning av rynkor i ansiktet.

Vill du veta mer om botox så borde du besöka bloggen emmaochsiri

Beroende på vad som behandlas kan effekterna vara från tre till 12 månader. Om en individ får botoxbehandlingar kan några av biverkningarna inkludera:

 • Smärta
 • Blåmärken

Kvinnor som är gravida eller ammar bör inte ta Botox.

Här kan du läsa mer om: Helkroppsbehandling och tre favoriter av skönhetsbehandlingar som mariamelee.com rekommenderar.

För bästa svar angående botox läs botox göteborg för att veta mer.

Vill du veta varför skönehetsbehandlingar börjar bli allt mer populär? besök bloggen pnpdaily för att läsa mer

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *